Carolien Wardenier

make-up artist & hair stylist

’Make-up is self confidence applied directly to the face’

Carolien Wardenier heeft een fascinatie voor alles wat met beeld, design, vormgeving en materialen te maken heeft. Na het creatieve basisonderwijs waarin ze spelenderwijs op ontdekkingsreis kon gaan, genoot ze in Brussel een opleiding tot interieurdesigner. Ze kwam er in contact met vormgeving, maquettes, scenografie en meubelontwerp. In het kader van haar opleiding mocht ze stage lopen bij Theater Froe Froe. Ze kwam terecht tussen de handgemaakte poppen en liet zich onderdompelen in een wereld van latex en textiel. Mode-ontwerp was een logisch gevolg. Carolien is zich steeds blijven bijscholen: naast mode staan ook webdesign en een specifieke lerarenopleiding voor interieurdesign en vormgeving op haar palmares. Het grote eureka-moment kwam een tijd later, toen ze de kracht van make-up ontdekte. Intussen heeft ze zich gespecialiseerd tot allround make-up artist. Ze koestert een grote liefde voor special effects, haartooi, klassieke make-up en het kapper-zijn. Het liefst van alles bundelt ze al die zaken in een totaalpakket. Zo is ze actief bij vele theaterproducties, schuwt ze geen mode- of televisiewerk en werkt ze reeds twee jaar als vaste freelancer in het team van de Vlaamse Opera.
Samen met fotografe Noortje Palmers denkt ze speelse en kleurrijke beelden uit waarbij zij alles voorziet wat te maken heeft met het model op de foto.

Illusionist Derren Brown tovert bijna als hij mensen doet geloven in andere werelden en dimensies. Niet voor niets is hij Caroliens grote voorbeeld, want precies dat is de droom die ze nastreeft: mensen ervan overtuigen dat ze in een andere wereld zitten. Van een kwetsbaar iemand een zelfzeker persoon maken of omgekeerd, dat is de kracht van make-up.

Gestuwd door enthousiasme en een positieve kijk op de dingen neemt ze opdrachten met beide handen aan. Ze doet niets voor minder dan de volle 100%.